Tomac: a PSD vezette be a különnyugdíjakat, bizonyítsa be, hogy el meri törölni ezeket

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezette be a különnyugdíjakat, bizonyítsa be, hogy el meri törölni ezeket, mert máskülönben az Eugen Teodorovici által emlegetett szolidaritási adó nem egyéb „olcsó arculatfényezésnél” – jelentette ki pénteken Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, a párt országos végrehajtó tanácsa ülésének megnyitóján.

„Amit Teodorovici mond, az nagy hazugság. A PSD speciális nyugdíjakat vezetett be a képviselők számára, a PSD különnyugdíjakat vezetett be a polgármesterek számára, amit most csinálnak az egy olcsó arculatfényezés. Szüntessék meg a különnyugdíjakat, megvannak hozzá az eszközeik, bizonyítsák be, hogy van bátorságuk hozzá. Ha nem, akkor az egész nem egyéb olcsó retorikai húzásnál” – szögezte le Tomac.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter a PSD végrehajtó bizottságának ülésén vetette fel, hogy úgynevezett szolidaritási adót vetnének ki a 10 ezer lejt meghaladó speciális – volt rendőrőknek, katonatiszteknek, belügyi alkalmazottaknak, titkosszolgálati alkalmazottaknak stb. járó – nyugdíjakra, később pedig úgy fogalmazott, hogy minden 10 ezer lejt meghaladó nyugdíjat megadóztatnának.

Kapcsolódók

Kimaradt?