Hargita és Maros megyei gazdákat tart rémületben ez a medve

Több napja rettegésben tart a Hargita megyei Siklódon egy juhos gazdát egy medve. A férfi esztenája körül esténként ólálkodó nagyvad már több állatát elpusztította, de károkat okozott a szomszédos Maros megyei településeken is.

A siklódi gazda, Kis Csaba a Maszolhoz fordult a panaszával. „A medve minden este hétkor itt van az esztenánknál. Az órát hozzá lehetne igazítani. Nem fél sem embertől, sem kutyától, már szinte az összes majorkutyát megsebesítette” – részletezte a juhos gazda, aki felvételt is készített az állatállományát rendszeresen megdézsmáló nagyvadról.

Kis Csaba mintegy 450 juhot és 50 tehenet gondoz a Siklódtól 500 méterre lévő esztenáján. Elpanaszolta, hogy se éjjele, se nappala, amióta a medve rájár a juhaira. „Éjjel nem alszom, nappal pedig a szénát kell begyűjtenem télire” – magyarázta.

Mint megtudtuk, a medve több juhát és bárányát elvitte, többnek pedig eltörte a gerincét, s az esztenán hagyta a tetemeket. Hasonló pusztítást végzett egy szomszédos majorban is. „Úgy tudom, hogy Szolokmában méhcsaládokat tett tönkre, és Kibéden is pusztított el juhokat” – tájékoztatott Kis Csaba. Hozzátette, értesítette is történtekről a vadőreket is, "de ők is tehetetlenek" a medvével szemben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?