Medve támadt egy csendőrre

Medve támadt a Suceava megyei Broşteni közelében egy csendőrre - közölte vasárnap Mihai Găşpărel, a Suceava megyei erdészeti felügyelőség vezetője. 

A támadáskor a nagyvad mintegy 200 méternyire volt egy háztól, amelynek tulajdonosa már több ízben jelezte a hatóságoknak, hogy medve van a környéken. A medve az arra járőröző csendőrök egyikét kezén és lábán sebesítette meg, mire a másik csendőr lelőtte az állatot - mondta Găşpărel. Mirela Adomnicăi prefektus arról tájékoztatott, hogy a megsebesített csendőrt megműtötték és nincs életveszélyben. 

Csütörtökön Adomnicăi sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Suceava megyében az utóbbi években elszaporodtak a medvék, a normálisnak tekintett, mintegy 300 példányt számláló populáció mostanra 590-re nőtt. 

Ugyanakkor idén Suceava megyében 22 esetet jeleztek, amikor a medvék háztáji gazdaságokban jelentek meg, háziállatokra támadtak vagy más kárt okoztak a gzadaságban. Cîmpulung Moldovenesc városban több ízben felbukkant egy kétbocsos anyamedve, amely több méhkaptárt tönkretett és elpusztított öt kecskét. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?