banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Érettségi: elbántak egy marosvásárhelyi diáklánnyal a javítótanárok

Nagyon lepontozták egy marosvásárhelyi tanuló román nyelv és irodalomból írt érettségi dolgozatát, a megóvások után négy jeggyel magasabb minősítést kapott. A diáklány felháborodott édesanyja magyarázatot követel a Maros megyei éretsségi vizsgabizottságtól.

Mint az édesanya tanfelügyelőséghez benyújtott leveléből kiderül: az érettségi eredmények kifüggesztésekor a Bolyai Farkas Elméleti Líceum természettudományi szakán tanuló gyermeke azzal szembesült, hogy 3,95-re értékelték a román vizsgáját, holott szorgalmas, jó eredményeket elért diákról van szó. Az újrajavítást követően a lány román dolgozata kétszer akkora minősítést, 7,90-et kapott. 

Amíg a megóvott dolgozatokat újrajavították, az egész család tehetetlenséget és szégyent érzett, és bizonytalanná vált a diák továbbtanulása is, részletezi. Az édesanya magyarázatot és az illetékesek felelősségre vonását követeli levelében.

 

A Maros megyei tanfelügyelőségnél próbáltuk kideríteni, hogy hol javították eredetileg, majd a megóvások során a Maros megyei diákok dolgozatait, ám megkeresésünket azzal utasították el, hogy ez nem nyilvános információ. 

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?