Törött lábú zergén segítettek a hegyimentők

A barcarozsnyói hegyimentő szolgálat két tagja, apa-fia vasárnap délután egy törött lábú zergén segített – számolt be az observatorulph.ro portál. A bajba jutott állatot hátizsákban cipelték orvoshoz.

A Mălăiești menedékház turistái figyeltek fel a szokatlan jelenségre: a zerge furcsa bicegése és ugrásképtelensége késztette őket arra, hogy közelebb merészkedjenek hozzá. Meglepetésükre a zerge „együttműködően” viszonyult hozzájuk, így könnyedén megvizsgálhatták, majd megállapították, hogy törött lábbal érkezett a ház udvarára. A viselkedését azzal magyarázták, hogy érezte az emberek segítőkészségét és tenni akarását, ezért nem viaskodott a vizsgálódókkal.

A turisták hívták a hegyimentőket, akik megfelelő eszköz híján a hátizsákukba „pakolták” a védtelen állatot, így szállították a hegy lábáig, ahonnan egy autóval az állatorvosi rendelőbe szállították. Itt műtéti beavatkozásnak vetették alá.

Az állat túlélte a beavatkozást, és jelenleg egy számára megfelelő helyen lábadozik. Ebben kulcsfontosságú szerepe volt az akadályokat áthidaló, eszes apa-fia párosnak, akik az 50 kilogrammos testsúlya ellenére is lecipelték a hegyről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?