banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Magyarországi tinédzsereknek segítettek a hegyimentők és katasztrófa-elhárítók a Madarasi Hargitán

Két magyarországi tizenéves is a hegyimentők és a katasztrófavédelem segítségére szorult vasárnap a Madarasi-Hargitán. Egyiküket kórházba kellett szállítani.

Egy tizenhat éves magyarországi fiatal keresésén dolgoztak a Madarasi Hargitán a katasztrófavédelem csapatai vasárnap. A vasárnap délután eltévedt fiatalember Zetevárlajáról indult el a Madarasi-sípálya irányába, de egy idő után az 112-es számon kért segítséget.

Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője arról tájékoztatott, hogy Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából tűzoltók, hegyicsendőrök és önkéntesek indultak a fiú keresésére, mert a telefonhívás alapján nem sikerült megállapítani a pontos tartózkodási helyét. A fiút végül épségben megtalálták és a szálláshelyére vitték, akárcsak szüleit, akik külön indultak gyermekük keresésére.

A mentőakció előtt egy másik, szintén magyarországi tizenéves segítségére kellett sietniük a hegyimentőknek és a tűzoltóknak, aki ugyanazon a környéken szenvedett balesetet. A fiú esés közben megsérült, ezért miután megtalálták, a székelyudvarhelyi kórházba szállították.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?