Megvan a magyarázat a facsádi gyilkos ámokfutására

Háromféle kábítószert mutattak ki annak a csütörtök hajnalban őrizetbe vett férfinek a vérében, aki egy nappal korábban halálra vert egy embert, további ötöt pedig súlyosan megsebesített Temes megyében. Az ügyészek a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését kérik a bíróságtól.

Az éjszaka folyamán elfogott, 33 éves gyilkos ellen emberölés, emberölési kísérlet, gondatlanságból elkövetett testi sértés, lopás és kábítószer hatása alatt való járművezetés miatt vizsgálódnak. Azt még nem tudni, hogy pontosan milyen drogok alatt hatása alatt volt. A vérmintákat a törvényszéki orvostani intézet elemzi.

Ionel Boldea szerdán előbb egy házaspárra támadt rá egy facsádi parkban. A férfit halálra verte, a nőt válságos állapotban vitték kórházba. Innen kerékpárral az egyik szomszéd faluba, Temeresre hajtott, ahol bántalmazott egy nőt és két férfit, ellopott egy autót, és elgázolt vele egy embert. A rendőrök üldözőbe vették, és bár három lövést is leadtak a járműre, sikerült elmenekülnie.

Több száz helyi és környékbeli rendőr 18 órán át kereste, míg végül Kisbékés  településen a nyomára akadtak. Akkor már egy második lopott autóban ült. Elfogásakor nem tanúsított ellenállást, de a rendőrök szerint összefüggéstelenül beszélt, többek között azt mondta, hogy egy ortodox ikon parancsára követte el a tetteket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?