Egy ortodox ikon parancsára gyilkolt a facsádi ámokfutó

Elfogták csütörtök hajnalban azt az ámokfutóként viselkedő férfit, aki egy embert megölt és ötöt súlyosan bántalmazott Temes megyében. Ionel Boldea a rendőröknek azt mondta, hogy egy ortodox ikon parancsára gyilkolt.

A hírtelevíziók beszámolói szerint a 33 éves férfit a Temes megyei Kisbékésen fogták el, otthona közelében. Egy lopott autóban ült, és nem tanúsított ellenállást. A rendőröknek azt mondta, hogy hazafelé tartott zuhanyozni egyet.

Ionel Boldea az őrizetbe vételekor arról is beszélt, hogy egy ortodox ikon parancsára ölt. Magyarázata szerint ez az ikon természetfölötti erőt kölcsönzött neki. „Így tudtam szétrúgni egy nő fejét” – jelentette ki.

Mint korábban írtuk, a férfi Facsádon kezdte szerda reggel az ámokfutását. A városka parkjában minden magyarázat nélkül nekirontott egy kocogó házaspárnak. Az 57 éves férfit ököllel és egy bottal halálra ütlegelte, az 59 éves nőt pedig annyira megverte, hogy kómába esett.

Facsádról a gyilkos elindult biciklivel a szomszédos Temeresre. Az úton találkozott egy traktoron ülő házaspárral, akik a mezőre igyekeztek. Őket is súlyosan bántalmazta, később pedig egy fogyatékkal élő asszony került az útjába, akit szintén minden magyarázat nélkül megvert.

Temeresre érve a gyilkos behatolt az egyik gazdaság udvarára, ahonnan eltulajdonított egy autót. Amikor kihajtott az utcára, elgázolt egy arra járó férfit. Ekkor már a nyomában voltak a rendőrök, aki három lövést is leadtak az autóra, ám Ionel Boldeának sikerült elmenekülnie. Összesen 200 rendőr üldözte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?