Kíváncsiságának lett az áldozata a szatmárnémeti játéktermet kifosztó rabló

Visszatért a tett helyszínére – ez lett a veszte annak a férfinak, aki kirabolt egy játéktermet vasárnap reggel Szatmárnémetiben. Az éjszakát már a fogdában töltötte.

Mint korábban írtuk, több mint 10 000 lejt raboltak el vasárnap kora reggel egy szatmárnémeti lakónegyedbeli játékteremből. Az álarcos, napszemüveges, kesztyűs elkövető a terembe lépve nagy mennyiségű könnygázt fújt szét, majd felmarkolva az éjszakai bevételt, valamivel több, mint 10 000 lejt, elmenekült.

Személyi sérülés nem történt, viszont a korai időpont miatt szemtanú sem volt, aki esetleg látta volna, merre menekül vagy volt-e kint várakozó tettestársa, az azonban valószínűsítették, hogy megfordult már a játékteremben, és helyismerettel rendelkezett. A rendőrök nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást, az egész lakónegyedet átfésülték, ám végül a szerencse játszotta kezükre az elkövetőt – no meg annak mérhetetlen kíváncsisága.

A férfi ugyanis egész nap a játékterem környékén lebzselt; a gépeken szerencsét próbálni akaróként érkezett, nagyon „meglepődött”, amikor a rendfenntartók tájékoztatták, hogy a szórakozóhely rablás miatt zárva van. Többé el sem mozdult a piros-fehér kordon mellől, folyamatosan érdeklődve – firtatva a hatóság embereit – végül ez a túlzott kíváncsiság lett gyanús a nyomozók számára, akik előbb ott a helyszínen kérdezték ki, majd zavaros válaszai nyomán a rendőrség székhelyére szállították kihallgatásra.

Az elmúlt fél évben ez már a második hasonló jellegű rablás azon a környéken: decemberben egy Octavian Goga sugárúti fogadóiroda páncélszekrényét lopták el, a benne lévő 18 000 lejnyi napi bevétellel együtt – az összehangolt és jól kidolgozott akció alig 4 percig tartott: az alapos helyismerettel rendelkező elkövetők betörtek,  kiemelték a széfet, amely nem volt rögzítve a falban, és a teremfigyelő-kamerák videofelvételeit tároló tápegységet is magukkal vitték, amit szintén a biztonságosnak hitt páncélszekrényben tartottak az iroda üzemeltetői.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?