Hivatalosan is átadta a stafétát Gheorghe Falcă aradi polgármester

A május 26-i európai parlamenti választásokon képviselői mandátumot szerzett Gheorghe Falcă aradi polgármester hivatalosan is átadta a városvezetői tisztséget Călin Bibarț eddigi alpolgármesternek. Bibarț helyére Ionel Bulbuc személyében új alpolgármestert választottak.

A pénteki képviselőtestületi ülést a városháza díszterme helyett a felújított Kultúrpalota hangversenytermében tartotta meg az aradi helyi tanács. Az ünnepélyes körítésre az a magyarázat, hogy a május 26-i európai parlamenti választásokon képviselői mandátumot szerzett Gheorghe Falcă hivatalosan is átadta a városvezetői tisztséget Călin Bibarț eddigi alpolgármesternek, aki megbízott polgármesterként fejti ki tevékenységét a jövő évi helyhatósági választásokig.

Bibarț kinevezését a jelenlévő 16 döntéshozó támogatta (az ellenzékben lévő szociáldemokrata pártiak nem jöttek el az ülésre). A megbízott polgármester helyére a képviselőtestület tagjai közül Ionel Bulbucot választották meg új alpolgármesternek, aki Bognár Levente RMDSZ-es kollégájával közösen lesz Bibarț helyettese.

Falcă 15 évig volt aradi polgármester.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?