Egy mezőben volt kénytelen leszállni egy vitorlázó repülő Háromszéken

Háromszéken, egy mezőben hajtott végre kényszerleszállást egy vitorlázó repülő. A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője, Marius Tolvaj arról értesített, hogy csütörtökön délután Egerpatak és Magyarós között egy mezőben hajtott végre kényszerleszállást egy vitorlázó repülő, amelyet egy nő vezetett, aki sértetlenül szállt ki a pilóta fülkéből.

A tűzoltósági szóvivő szerint egy szemtanú amikor látta, amint a kis méretű, vitorlázó repülő a búzatáblában landol, az 112-es ingyenes hívószámon azonnal riasztotta a hatóságokat. A helyszínre érkező SMURD rohammentő szolgálat szakemberei megvizsgálták a repülőgép pilótáját de a nő sérülés nélkül megúszta a kényszerleszállást. Tűzoltóautót is a helyszínre vezényeltek, de a vitorlázó repülő nem gyulladt ki.

Marius Tolvaj szerint a vitorlázó repülő a Brassó megyei Szentpéteren lévő repülőtérről szállt fel, azt még vizsgálják, hogy miért volt kénytelen a mezőben landolni. A vitorlázó repülőgépeknek nincs saját hajtóművük, ezért vontatást kell igénybe venniük a felszálláshoz, majd felemelkedve siklórepülést végeznek azáltal, hogy kihasználják a légköri áramlatokat, amelyek segítségével emelkedni is tudnak. A vitorlázógépek törzse ezért sima és keskeny, szárnyaik vékonyak, hosszúak és nagy oldalviszonyúak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?