út

Önkormányzati összefogás az alsó-nyárádmenti útért

Az ákosfalvi, nyárádkarácsoni és Dózsa György-i polgármesterek közös felkéréssel fordultak szerdán a Maros megyei tanács elnökéhez és a főispánhoz az Ákosfalva-Nyárádtő útszakasz tehermentesítése és rehabilitációja érdekében. A polgármesterek véleménye szerint az út alkalmi és véletlenszerű kátyúzása nem megoldás.

Mintegy két és fél éve a Marosvásárhely–Segesvár út feljavítása miatt a 7,5 tonna feletti teherjárműveket a szóban forgó útszakaszra terelték. Ennek következtében az út minősége alaposan megromlott, a forgalom jelentősen megnőtt állandó balesetveszélyt okozva, illetve az útrezgések miatt több lakóház struktúrája megrongálódott.

Az érintett önkormányzatok feltérképezték az útszakaszon és az utak mentén keletkezett jelentős károkat, a Megyei tanácshoz beterjesztett átiratban ezeket ismertetik, bizonyítván, hogy az út alkalmatlan a nehéz teherforgalomra, megoldást kérve erre a problémára.

Az átiratban hangsúlyozzák, hogy a több mint két éve tartó probléma egyre fokozottabb lakossági felháborodást vált ki.

Továbbá arról is beszámolnak, hogy az elmúlt időszakban több biztosító társaság idézte törvény elé a helyi tanácsokat, mivel a kátyúkban tönkrement autók tulajdonosai nagy számban igényeltek biztosítást. Emlékeztetik a megyei tanácsot, hogy a megyei besorolású utak karbantartásáért a megyei tanács a felelős.

Kimaradt?