Dăncilă elégtelenre értékelte Johannis hozzájárulását a soros EU-elnökséghez

Klaus Johannis államfő nagyon kevéssel járult hozzá Románia soros elnöki mandátumához az Európai Unió Tanácsának az élén – jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő, leszögezve, ebben az ügyben „megbuktatná” az államelnököt.

Viorica Dăncilă kormányfőt vasárnap este az Antena 3 tv-csatorna műsorában kérdezték többek között a féléves EU-elnök mandátumról és a Klaus Johanniszal való kapcsolatáról ebben a témában.

„Megbuktatnám az elnök urat. Nem volt nagyon jó az együttműködés. Meggyőződésem, hogy minden egyes dosszié helyzetéről értesítették, és beszélt ezekről az Európai Tanácsban, azonban nem működtünk együtt egyetlen fontos ügyben sem” – fejtette ki Dăncilă.

Rámutatott, elvárta volna, hogy az államfő értékelésében elmondja, a kormány helyén volt a megbízatás során.

„Megdicsérte az Államelnöki Hivatalt, de nem ejtett szót a kormányról. Minden egyes miniszter komolyan dolgozott” – szögezte le a kormányfő.

Románia brüsszeli képviseletének tagjait is nagy dicséret illeti. Mindenki – európai vezetők, kormányfők – úgy értékelte, hogy a román kormány és a brüsszeli képviselet nagyon jól kezelte az elnökséget – mutatott rá.

„Elvártam volna, hogy az államelnök azt mondja, Románia kormánya jól kezelte az elnökséget, ahelyett, hogy Románia jól kezelte” – nyomatékosította még a kormányfő.

Azt állította ugyanakkor, hogy megpróbált együttműködni Johannis elnökkel a Románia számára fontos projektekben, de nem sikerült.

„Még mindig ügyvivő miniszterelnök-helyettesünk van a stratégiai projekteknél. Amikor elemezni fogjuk a miniszterek tevékenységét, a PSD országos végrehajtó bizottságában el fogjuk dönteni, hogy kormányátalakítást, vagy átszervezést eszközlünk-e” – mondta Viorica Dăncilă.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?