FRISSÍTVE - Képességvizsga: megvan a magyar nyelv és irodalom tétel javítókulcsa

FRISSÍTVE: A magyar nyelv és irodalom vizsgával folytatódott pénteken a nyolcadikosok képességvizsgája. Mutatjuk, milyen feladatokat kaptak a tanulók. FRISSÍTÉS: A minisztérium honlapján megjelent a javítókulcs, innen letöltheti

Két szöveget kaptak a vizsgázók, az egyik Gyurkovics Tibor Állati! című műve, a másik egy 24.hu-n megjelent szöveg. Ezekhez kapcsolódóan szövegértelmezést, szövegalkotást is kértek, illetve nyelvtani feladatok is voltak. Mindkét tétel 45-45 pontot ér, hivatalból 10 pont jár.

A javítókulcsot várhatóan 15 órakor teszi közé az oktatási minisztérium.

A nyolcadikosok 9 órakor kapták meg a tételt, a kidolgozásra két óra állt a rendelkezésre. A képességfelmérőn szerzett jegyek átlaga 80 százalékos arányban számít bele a felvételijegybe, a fennmaradó 20 százalékot az 5–8. osztály tanulmányi átlaga adja. A matematika tételről itt, a románról itt írtunk.

Az eredményeket június 25-én, kedden délig teszi közzé a vizsgaközpontoknál, és aznap 14 és 20 óra között fogadják az óvásokat. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket június 29-én, szombaton ismertetik.

 FRISSÍTÉS: A minisztérium honlapján megjelent a javítókulcs, innen letöltheti

Kapcsolódók

Kimaradt?