Aláírta Johannis államfő Ana Birchall ügyvivő miniszterelnök-helyettesi kinevezését

Jóváhagyta kedden Klaus Johannis államfő, hogy ideiglenesen Ana Birchall töltse be a stratégiai partnerségekért felelős kormányfőhelyettesi tisztséget.

Viorica Dăncilă miniszterelnök kedden jelentette be, hogy az igazságügyi minisztériumot vezető Ana Birchallt javasolja a stratégiai partnerségekért felelős ügyvivő kormányfőhelyettesnek. „Azt hiszem, Johannis elnöknek nem lehet oka elutasítani ezt a javaslatot, tekintve, hogy Ana Birchall már korábban is betöltötte a stratégiai partnerségekért felelős miniszterelnök-helyettesi funkciót" - fogalmazott Dăncilă.

Az államfő kedd délután alá is írta a Birchall kinevezéséről szóló rendeletet.

A téma kapcsán a miniszterelnök azt is elmondta kedden, hogy a Szociáldemokrata Párt június végén dönt arról, kit javasol a két megüresedő kormányfő-helyettesi tisztségbe, lévén, hogy Viorel Ştefan július 1-jétől az Európai Számvevőszéknél fog tevékenykedni, Birchall keddi kinevezése pedig csak ideiglenes jellegű.

„Akkor majd azt is eldöntjük, hogy átfogóbb kormányátalakításra kerül-e sor, vagy csak erre a két tárcára szorítkozunk" – nyomatékosította.

Kapcsolódók

Kimaradt?