Victor Ponta kedden egyeztet az RMDSZ frakcióival

Victor Ponta miniszterelnök kedden délután felkeresi az RMDSZ frakcióit, hogy még mielőtt felelősséget vállalna a parlament előtt a kormány a restitúciós törvényért, meghallgassa a szövetség politikusainak javaslatait a jogszabály módosításáról.

Korábban Borbély László politikai alelnök jelezte: az RMDSZ kedden dönti el, hogy csatlakoznak-e a Demokrata Liberális Párt bizalmatlansági indítványához. Kedden Kelemen Hunor szövetségi elnök az Antena3-nak azt nyilatkozta: erről az együttes frakcióülésen születik döntés, amely azonban bizalmatlansági indítvány szövegétől is függ. „Ha az indítvány szövegét az RMDSZ nem tudja teljes egészében felvállalni, akkor nem fogja aláírni csak azért, hogy bizalmatlansági indítványhoz társuljon” – mondta a politikus.

A maszol.ro úgy tudja, a Szociál-Liberális Szövetség (USL) arra tett ígéretet, hogy a felelősségválallás előtt legalább négy pontban az RMDSZ javaslatainak megfelelően módosít a törvényen. „Most azt várjuk, hogy Victor Ponta megerősítse ezt az ígéretet” – nyilatkozta lapunknak a két ház RMDSZ-frakciójának együttes ülése előtt egy neve elhallgatását kérő képviselő.

Mint ismert, korábban Máté András Levente képviselőházi frakcióvezető maga javasolta, hogy az RMDSZ nyújtson be bizalmatlansági indítványt, ha a kormány a jelenlegi formájában készül elfogadtatni a törvényt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?