Hátborzongató jelenet: kamion lógott az M3-as autópálya hídjáról

Félelmetes közlekedési baleset történt szerda reggel Magyarországon az M3-as és az M30-as autópálya csomópontjában. Egy kamion áttörte az M3-as feletti híd korlátját, a sofőrfülke elkezdett lefelé zuhanni, majd az utolsó pillanatban megakadt, ennek köszönhető, hogy nem lett nagyobb katasztrófa.

Nem volt egyszerű olyan darut találni az országban, amelyik fel tudta emelni a roncsot, így a sofőrfülke órákon át lógott, több méteres magasságban, az autópálya felett – számolt be az M1 híradója.

Alig három méter – ennyin múlott, hogy a szerencsétlenül járt kamion ne zuhanjon az M3-as autópályára. A jármű csaknem egyharmada reggel óta a levegőben lógott. A hátsó részét is szinte alig tartotta valami a felüljárón.

A felvételeken jól látszott, hogy a vontatmány szinte teljesen az oldalára fordult, a vezetőfülke a mélybe lógott, a korláton pedig csak a jobb hátsó keréksor akadt fenn. A kamion sofőrje feltehetőleg a megengedettnél nagyobb sebességgel haladhatott az M30-as autópálya felhajtóján, amikor kisodródott és átszakította a szalagkorlátot.

A lelógó fülkét a kiérkező tűzoltók daruval és rögzítőelemekkel próbálták biztosítani. A sofőr ekkor már nem ült a járműben. Őt sokkos állapotban menekítették ki, a rendőrség tájékoztatása szerint könnyebb sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódók

Kimaradt?