Megalázott egy pácienst a rohammentős, vizsgálatot rendeltek el

Belső vizsgálatot rendelt el az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség, miután felkerült a közösségi hálóra egy videófelvétel, amelyen a rohammentő szolgálat (SMURD) egyik munkatársa egy rúd párizsival bökdösi a magatehetetlen, intubált páciens fejét. Carmen Dan belügyminiszter a vétkes azonnali menesztését sürgeti.

A film egy zárt csoportban került megosztásra, valaki onnan tárta a szélesebb nyilvánosság elé. Azt sem tudni, holt történt az eset, és hogy egy mentőápoló vagy tűzoltó volt ennyire vicces kedvében.

A katasztrófavédelmi felügyelőség belső vizsgálatot rendelt el, és elhatárolódott az efféle magatartástól, ugyanakkor közölték, hogy a vétkest megbüntetik.

Așa se poartă băieții de la smurd cu pacienții!Ce ziceți domnule Arafat,o fii bine așa?Pentru că am fost sunat atât de autoritățile române, de către lucrători indignați de la SMURD,am primit peste 50 de cereri de accept,precizez că nu cunosc pe cel ce sa purtat în modul acesta oribil cu bietul pacient!Am găsit acest filmuleț pe o aplicație mai puțin cunoscută. Indignat fiind,am lansat-o pe facebook. Sper să fie prins.Se impune o precizare,nu este angajat al SMURD Orșova, îi cunosc pe acei oameni minunați!

Közzétette: Munteanu Gheorghe Stefan – 2019. június 1., szombat

Carmen Dan belügyminiszter a Facebook-oldalán adott hangot a megütközésének. Azt írta, hogy aki ilyesmire képes, az nem lehet tagja a mentőalakulatok „elit egységének”, ezért sürgeti mielőbbi felelősségre vonását és menesztését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?