Borzalmas dolgokat műveltek ebben az olasz öregotthonban

Csak erős idegzetűeknek ajánlott azoknak a képsoroknak a megtekintése, amelyeket az olasz rendőrség rejtett kamerái rögzítettek a San Benedetto Val di Sambro településen működő öregotthonban.

Amint a fenti felvételen is látszik az öregotthon munkatársai fizikai és lelki terrornak vetették alá gondjukra bízott, kiszolgáltatott idős személyeket. A négy személy - egy 52 éves olasz férfi és 54 éves felesége, valamint 39 éves olasz és romániai alkalmazottjaik - több mint egy éven keresztül folytatták tevékenységüket, mielőtt lebuktak volna. Most előzetes letartóztatásban várják perüket.

Ügyet kézbe vevő Pierluigi Solazzo bolognai rendőr-főkapitány elmondta, neki is nehezére esett a felvételek végignézése, annyira felkavaró az idős, kiszolgáltatott emberek ilyen szintű megalázása. Tájékoztatása szerint a gondozottakat rendszeresen verték, éheztették és fűtetlen szobákban hagyták őket éjszakára, sőt kétszer arra is volt példa, hogy az 52 éves tulajdonos megerőszakol egy idős nőt. „Ahányszor csak akarod, vetette oda a férfi ironikusan az aktus után” – számolt be a rendőr-főkapitány.

Az olasz sajtó arról ír, hogy az otthonban levő 10 idős közül hetet beutaltak a Maggiore-kórházba, három gondozottat pedig más idősotthon vett át. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?