Jótékonysági akció Kolozsváron: gumikacsaversenyt szerveznek szombaton

Június 1-én nemcsak a gyermekek szórakoztatását helyezik előtérbe a különböző egyesületek, hanem ezzel párhuzamosan a rászoruló apróságok segítésére is hangsúlyt fektetnek. A Rotaract civilszervezet jótékonysági akciót hirdet: szombaton délután 13 órától a Malomárokban gumikacsaversenyt szervez.

A szervezők ezzel a sajátos megmérettetéssel igyekeznek jótékonyságra buzdítani az érdeklődőket. Arra kérik őket, hogy jelképesen fogadjanak örökbe gumikacsákat, majd versenyeztessék őket a vízen. A kacsákért egyenként 10 lejt kérnek, a begyűlt összeget pedig a 3-as számú gyermekklinika támogatására ajánlják fel.

Nem titok, hogy a gyermekklinika nem rendelkezik saját konyhával, és az apróságokhoz általában kihűlve jut el az ebéd, mert eddig a  megoldhatatlan volt az ételek melegen tartása szállítás során. A Rotaract tagjai – az önzetlen segítségnyújtás jegyében – elhatározták, hogy a gumikacsa-versenyből szerzett összeget hőszigetelő ételhordozókra fordítják, megoldva ezzel a hideg ebéd problémáját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?