Programajánló gyermeknapra: Kolozsvár és környéke így készül június 1-re

Június 1-én a kolozsvári és a város környékén tevékenykedő egyesületek lelkesen szerveznek eseményeket az apróságoknak, megkönnyítve ezzel a szülők feladatát, akik sok esetben rémülten élik meg a gyermeknap közeledtét, ugyanis nem tudják, milyen programmal, családi tevékenységgel tehetnék még boldogabbá csemetéiket ezen a jeles napon.

Összegyűjtöttünk három ingyenes, a Kolozs megyeiek számára könnyedén megközelíthető programot, amelyek június elsejére sok nevetést, színes tevékenységeket, újszerű gyermekfoglalkozásokat ígérnek az érdeklődőknek. 

A kolozsvári Életfa Családsegítő Egyesület fő célkitűzése megkönnyíteni a családi programokat, éppen ezért 13. Szerencsés gyermeknap címen tart ünnepnapot a környékbeli gyermekeknek a Belvárosi Unitárius Egyházközség, az Életfa Családsegítő Egyesület, a Planetarium Kids és a Szabadság napilap szervezésében. Programkínálatukban megtalálható a Morzsabogáncs és Apróbogáncs tánccsoportok fellépése, amelyet gyermektáncház követ a dési Rezeda Zenekar közreműködésével. Ezután kincskeresés, játék és kézimunka foglalkozások kerülnek terítékre, kiállítás, társasjátékok, vásár és büfé kíséretében, este pedig Rutkai Bori Banda-koncert lesz, amelyen fékeveszettül bulizhatnak az apróságok.

Ugyancsak Kolozsváron az ARTdealul szervezésében 4. alkalommal szabadtéri művészetterápiás foglalkozásokat tartanak június 1-én kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A szabadtéri fesztivál nagy hangsúlyt fektet a friss levegőn zajló művészetterápiás és állatterápiás foglalkozásokra, valamint a nem hagyományos oktatásra, amelyek által a sérült gyermekeket is bevonhatják foglalkozásaikba. A tevékenységeik román nyelven zajlanak majd a kolozsvári Sétatéren.

A Kolozsvár közelében elterülő Torockón sem tétlenkednek az eseményszervezők, és immáron 6. alkalommal szervezik meg a Duna Napot, a Duna Médiaszolgáltató közreműködésével. Az eddigi években általában a nemzeti összetartozásra koncentráltak az esemény során, idén azonban gyermeknap alkalmából a családokra helyeznek nagyobb hangsúlyt. Az Európa Nostra-díjas faluban kicsik és nagyok, rockzenészek, népzenészek, kézművesek, íjászok, cserkészek, valamint kincskereső kalandjáték és sok meglepetésprogram várja az érdeklődőket reggeltől estig. A napot pedig esti tűzijáték zárja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?