Megjelentek az első felvételek a pápamobillá alakított Dacia Dusterről

Készen áll a román kormányőrség (SPP) Ferenc pápa pénteki érkezésére: bemutatták azt pápamobillá alakított Dacia Dustert is, amellyel a katolikus egyházfő közlekedni fog bizonyos útvonalakon Romániában.

Ferenc pápa már áprilisban fogadta a kormányőrségnek azt a küldöttségét, amely személyes biztonságáról fog gondoskodni május 31. és június 2. között lezajló romániai látogatásának idején. A Szentatya védelmét romániai látogatása alatt a SPP tisztjeiből álló, külön kiképzésben részesített alakulat látja majd el.

Ferenc pápát egy Dacia Duster típusú személygépkocsival fogják szállítani bizonyos útvonalakon. A járművet úgy alakították át, hogy a pápa felállhasson benne, és úgy üdvözölje a fogadására összegyűlt embereket. Az autót a mioveni-i Dacia gyár mérnökei a SPP-vel együttműködve alakították át. 

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába. Előbb Bukarestben tölt egy napot, majd június 1-jén a csíksomlyói hegynyeregben mutat be szentmisét, ezt követően a moldvai Jászvásáron találkozik fiatalokkal és családokkal. Június 2-án a pápa az erdélyi Balázsfalván avat boldoggá egy szentmise keretében hét román vértanú görög-katolikus püspököt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?