Pápalátogatás: orvosi tanácsok a zarándokoknak

Legyen nálunk enni- és innivaló, fontos a kényelmes lábbeli, és akinek szükséges, vegye be a szokásos gyógyszereit – közölte tanácsait a pápalátogatásra és a június nyolcadikai pünkösdi búcsúra érkező zarándokoknak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban működő Sürgősségi Betegellátó Egység osztályvezető főorvosa, dr. Kacsó Jolán.

Az orvosi ajánlás szerint a zarándokok vigyenek magukkal legalább fél liter ivóvizet és egy kis harapnivalót vagy édességet. Ez utóbbi azért fontos, hogy a hosszas gyaloglás, illetve várakozás alatt elkerülhető legyen, hogy hirtelen leessen a vércukorszint. Az elmúlt napok változatos, szélsőségektől sem mentes időjárása miatt kalap, esőernyő, esőköpeny mindenkinél legyen.

Nagyon fontos, hogy túracipőben, kényelmes lábbeliben menjenek fel a nyeregbe a zarándokok, nem szandálban, nem magassarkúban: a nem megfelelő lábbeli, főként, ha eső is lesz, sérülés oka is lehet. Aki gyógyszert szed, az reggel, elindulás előtt mindenképpen vegye be azt.

Továbbá dr. Kacsó Jolán arra figyelmeztet, hogy azok, akik valamilyen krónikus betegségben vagy valamilyen ritka betegségben – például vérzékenységben – szenvednek, ezt írják fel egy papírlapra, amit tegyenek be a pénztárcájukba, hogy gond esetén, például eszméletvesztéskor a helyszínen őt egészségügyi ellátásban részesítők tudhassák, mire kell odafigyelni.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?