MPP: mi juttattuk be az RMDSZ-t az Európai Parlamentbe!

„Bebizonyosodott, hogy a Magyar Polgári Párt volt ismét a mérleg nyelve. Ha nem veszünk részt a választásokon, ha nem használjuk mozgósító erőnket, nem lett volna meg az elegendő szavazat ahhoz, hogy bár egy erdélyi magyar képviselő is bejusson az Európai Parlamentbe” – jelentette ki hétfőn az EP-válaszátok eredményeiről Mezei János.

Az MPP elnöke rámutatott, az MPP Vincze Loránt FUEN-elnököt saját jelöltjének tartotta a kampány során. „Bízunk abban, hogy a szervezetünk és Vincze Loránt FUEN-elnök közötti megállapodás gyakorlatba ültetésével markánsan kiállhatunk a magyar nemzeti ügy szolgálata és az erdélyi autonómiaformák megteremtése mellett” – idézte a párt közleménye Mezei Jánost.

A politikus köszönetét fejezte ki az MPP tagjainak és szimpatizánsainak, hogy félretéve a politikai hovatartozást, részt vettek a vasárnapi EP-választáson, és a Kárpát-medencei magyar összefogásra szavaztak. Közölte: megelégedéssel nyugtázták, hogy a választópolgárok megértették, alá kell rendelni a rövidtávú politikai cselekvéseket annak, hogy Európában erős képviselettel lehessen kiállni a magyar nemzet számára fontos ügyekért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?