Tizenkét erdélyi településen „tanul meg magyarul” egy népszerű üzletlánc

Az üzletlánc az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács felhívására lépett, amely áprilisban hirdette meg a kereskedelmi kétnyelvűséget népszerűsítő kampányát. A Penny üzletlánc hétfőtől 12 erdélyi településen kétnyelvűsíti kommunikációját, amit jelentős áttörésként értékelt pénteki közleményében az EMNT. 

Nagykárolyban, Kovásznán, Gyergyószentmiklóson, Margittán, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nagyszalontán, Sepsiszentgyörgyön, Szovátán, Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen és Érmihályfalván is kétnyelvűsíti kommunikációját a Penny üzletlánc, miután az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács képviselői írásban és személyesen is erre kérték a helyi üzletvezetőket.

Az üzletlánc székelyföldi képviselői személyesen tájékoztatták az EMNT tisztségviselőit arról, hogy május 27-től kezdődően kétnyelvűsítik a brand- és reklámanyagjaikat, e feladatot pedig kiemelt jelentőségű ügynek tekintik. 

Sándor Krisztina ügyvezető elnök szerint a cégek érdeke is, hogy a magyar vásárlók lényegesen magasabb komfortérzettel vegyék igénybe szolgáltatásaikat, amihez nagyban hozzájárul a többnyelvű kommunikáció. „Célunk, hogy az említett cégek tanuljanak meg magyarul, s üzletpolitikájukba is építsék bele a kétnyelvűséget. Emellett – természetesen – a helyi vállalkozókat is szeretnénk megszólítani, hiszen azt tapasztaljuk, hogy még a székelyföldiek esetében sem magától értetődő a fogyasztókat megcélzó, többnyelvű kommunikáció, noha erre minden vállalkozónak lehetősége van” – vélekedett.

A kampányt folytatják, a kereskedelmi kétnyelvűség népszerűsítéséért Facebook-oldalt is létrehoztak, itt lehet követni a fejleményeket, de jelezni is lehet az észrevételeket, tapasztalatokat. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?