Nagy népszerűségnek örvend a SIC kártya

Egyre népszerűbb a Székelyföldi Diákigazolvány, a SIC Card, amelyet tavaly decemberi elindítása óta 800-an igényeltek már és 650-en használják is, tájékoztatott Zsigmond József.

A diákigazolványt működtető, sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke szerint az eddigi igénylések legnagyobb arányban Marosvásárhelyről érkeztek, ezt követi Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda és Székelyudvarhely, de már valamennyi székelyföldi városból van igénylés, és minden generációból legalább egy diák felkereste a kezdeményezőket.

Generációs összetétel szerint a legtöbb kártyatulajdonos egyetemista, ezt követik a 9–12 osztályosok, majd az 1–4, végül az 5–8 osztályosok zárják a sort. A Székelyföldi Diákigazolvány a www.diakigazolvany.ro háromnyelvű honlapon igényelhető, amelynek egyéni látogatottsága meghaladta 15000 főt.

Zsigmond József szerint a diákok számára kedvezményt biztosító partnercégek száma is elérte a százat, és egyre bővűl azon cégek és intézmények köre, amelyek 5 és 100 százalék közti kedvezményt biztosítanak a Székelyföldön tanuló diákoknak. A diákigazolvánnyal például az önkormányzatok különböző intézményeinél lehet kedvezményesen igénybe venni a szolgáltatást, így a közszállítást, az uszodát vagy a sípályát, de a művelődési intézmények is szavatolják a kedvezményes vagy éppen ingyenes belépést, valamint egészségügyi intézmények, játékboltok, könyves üzletek és szórakozóhelyek is biztosítanak árkedvezményt egész Székelyföldön. A székelyföldi diákigazolvány az első az országban, melyet kisiskolások és egyetemisták egyformán igényelhetnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?