Székelyföldi diákigazolvány igényelhető

Diákigazolványt állítanak ki azoknadk a székelyföldi iskolásoknak és egyetemistáknak, akik az ezáltal elérhető kedvezménycsomagot igényelnék.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, a fiatalok kezdeményezését az önkormányzatok felkarolták, a következő napokban Csíklszeredában és Szovátán is bemutatják az igazolványt.

A diákigazolvánnyal az önkormányzat különböző intézményeinél lehet kedvezményesen igénybe venni a szolgáltatást, például a közsszállítást, az uszodát vagy a sípályát, de a művelődési intézmények is szavatolják a kedvezményes vagy éppen ingyenes belépést.

szekelydiakig

Zsigmond József sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő, ötletgazda elmondta, miután több fiatal 2011-ben tanulmányaik elvégzése után hazaköltözött a székelyföldi kedvezményrendszer hiányával szembesültek, ezért döntötték el, hogy egyesületet alapítanak, és megpróbálnak ezen változtatni.

A székelyföldi diákigazolvány az első az országban, melyet kisiskolások és egyetemisták egyformán igényelhetnek. A háromnyelvű magyar, román és angol igazolvány nemzetközi elfogadtatása is folyamatban van, Zsigmond szerint, ennek nem lesz akadálya, hiszen a vonalkódos kártyák egyéni azonósítóval lesznek ellátva.

A www.diakigazolvany.ro vagy a www.siccard.ro háromnyelvű honlapon igényelhető a székelyföldi diákigazolvány.

Kimaradt?