Tíz megyében okozott károkat a vihar

Tíz megye (Beszterce-Naszód, Brassó, Kolozs, Kovászna, Hunyad, Hargita, Máramaros, Szeben, Szilágy és Szatmár) 32 településén okozott károkat az elmúlt 24 órában a rossz idő. A tűzoltók 332 gazdaságból segítettek kiszivattyúzni a vizet és 35 híd és palló körül távolították el a hordalékot – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

 

A legsúlyosabb helyzet Beszterce-Naszód megyében alakult ki, ahol 13 települést öntött el az ár. Besztercén és Szászbudakon (Budacu de Jos) 81 személyt átmenetileg kilakoltattak, ők az ár levonulása után térhetnek vissza otthonaikba. Az érintettek zöme szomszédoknál, rokonoknál szállt meg a veszély elmúltáig.

A kiöntött víz miatt elakadt a vasúti közlekedés Sarmaság (Sărmăşag) és Zilah között, és egy ideig nem lehetett közlekedni három megyei és egy községi úton Szilágy, Szeben, Szatmár, illetve Kovászna megyében.

Beszterce-Naszód megyében a hatóságok a RO-ALERT rendszeren is tájékoztatták a lakosságot a Sajó és a Budak vízgyűjtő medencéiben kiadott vörös jelzésű (harmadfokú) árvízriadóról.

Kapcsolódók

Kimaradt?