Számos megyében okozott károkat az időjárás

Tizenegy megye 25 településén és Bukarestben okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás, adta hírül az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) adatai alapján az Agerpres kedd reggel.

A tájékoztatás szerint Maros, Hargita, Beszterce-Naszód, Argeş, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Suceava, Teleorman és Vâlcea megyében, valamint Bukarestben adódtak problémák az esőzések és az erős szél miatt. A katonai tűzoltóknak 25 lakóházból, 43 udvarból és 11 pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, a viharos szél által kidöntött 21 fát és egy villanyoszlopot kellett eltakarítaniuk. A kidőlt fák 17 járművet rongáltak meg.

A kidőlt fák vagy az úttesten átfolyó hordalék miatt négy országútszakaszon (13B és 12C jelzésű országút Hargita megyében, 1D és 1B jelzésű országút Prahova megyében), valamint három megyeiút-szakaszon (153D jelzésű megyei út Hargita megyében, 102F és 100 C jelzésű megyei út Prahova megyében) voltak fennakadások a forgalomban.

Bukarestben a viharos szélben letört faágak megsebesítettek három személyt, őket enyhe sérülésekkel szállították kórházba. Jelenleg Beszterce-Naszód és Hargita megyében dolgoznak még a katonai tűzoltók a víz házakból, kertekből, pincékből való kiszivattyúzásán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?