Alapfokon elítélték a rendőrverő székelyudvarhelyi üzletembert

A törvény által előírt minimális büntetést – összesen hét hónap felfüggesztett szabadságvesztést – szabta ki alapfokon a székelyudvarhelyi bíróság arra az üzletemberre, aki januárban a Madarasi-Hargitán megvert egy helyi rendőrt, majd motoros szánnal üldözőbe vette és megrongálta autóját.

Az uh.ro beszámolója szerint a bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy Pethő Attila  beismerte tettét. A bántalmazott rendőr ügyvédje letöltendő börtönbüntetést kért, de a végrehajtást két évre felfüggesztette a bíróság, és levonta az őrizetbe vétel, az előzetes letartóztatás időtartamát, így összesen 5 hónap és 20 nap maradt a büntetésből. Az ítélet 10 napon belül megfellebbezhető a Hargita megyei törvényszéken.

Mint korábban írtuk, az eset január 20-án történt a Madarasi-Hargitán, egy panzióban, ahol a szolgálaton kívül levő, 20 éves helyi rendőrt Pethő Attila megfenyegette és távozásra szólította fel. A rendőr nem ment el, ám amikor később elhagyta az épületet, az üzletember utána ment, többször megütötte és megrúgta, súlyos arcsérülést okozva.

A rendőr barátai segítségével beült egy autóba, telefonált a 112-es egységes segélyhívószámra, miközben az üzletember egy motoros szánnal 20 kilométeren át üldözte őket, és megrongálta a gépkocsit. Az áldozat orrcsonttöréssel és arcsérüléssel került kórházba. Mindennek a hátterében az áldozat felettesei szerint az állt, hogy az üzletember „elégedetlen volt a helyi rendőrök tevékenységével”, amiért többször megbírságolták őt.

Mint korábban írtuk, a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség vezetője időközben fenyegetés és zsarolás vádjával feljelentést tett az üzletember ellen. László Szabolcs szerint a gyanúsított mindent elkövetett, hogy a sértett vonja vissza a feljelentését.

Kapcsolódók

Kimaradt?