FRISSÍTVE - Rejtélyes máramarosi helikopterbaleset: azonosították a pilótát

Egy lezuhant helikopter roncsaira talált csütörtökön egy juhász a Máramaros megyei Szaploncához közeli erdőben. A roncsok mellett egy holttest is hevert, vélhetően a pilótáé. FRISSÍTÉS: A pilótát azonosították.

A Ka-26-os, szovjet gyártmányú, elsősorban mezőgazdasági célokra használt helikopteren semmilyen jelzés nincs, és a pilótát sem sikerült még azonosítani. Az esetről beszámoló adevarul.ro szerint az sem kizárt, hogy a helikopter illetéktelenül hatolt be Románia légterébe.

A feltételezett pilóta holttestét a törvényszéki orvostani intézetbe szállították, ahol a szakértők megállapítják majd a halál pontos okát. A Máramaros megyei rendőrség szóvivője, Florina Meteş elmondta, a férfi azonosítása folyamatban van.

FRISSÍTÉS: A román hatóságok a roncsok között megtalált útlevele alapján azonosították a holttestet: egy 48 éves fehéroroszországi férfi vezette a helikoptert. A nyomozáshoz közel álló források szerint zárjegy nélküli cigarettát csempészett be Romániába. A baleset azért történhetett, mert alacsonyan repült, és a fáknak ütközött. A román hatóságok elképzelhetőnek tartják, hogy a csempészárut a romániai cinkosai elvitték a helyszínről. A holttest állapotából ítélva a baleset hetekkel ezelőtt történhetett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?