banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Daganatos gyermekek szüleinek biztosít szállást a kolozsvári önkormányzat

A kolozsvári polgármesteri hivatal szállást fog biztosítani mindazoknak, akiknek gyermekeit a Ion Chiricuţă Onkológiai Intézetében kezelik – döntötték el a szerdai tanácsülésen.

Az Alexandru Damian Humanitárius Egyesülettel, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósággal, illetve az Onkológiai Intézettel együttműködve az intézet szomszédságában olyan ingatlan építését tervezi az önkormányzat, amelyben a szülők lábadozó gyerekeikkel együtt lehetnek. A Szülők Háza nevű projektre vonatkozó határozatot május 8-án fogadta el Kolozsvár önkormányzata.

A telek, ahova az ingatlan épülni fog, a Majális utcában található. Azok a szülők, akik rá vannak utalva a szállások használatára, 2–5 férőhelyes szobákat foglalhatnak el, amelyek mosdóval, konyhával, játszóteremmel és mosókonyhával rendelkeznek.

„Fontos, a gyógyulás szempontjából is, hogy a beteg gyerekek a kezelés alatt szüleikhez közel legyenek. Ez eddig nehezen volt megoldható. Sok szülőnek nem volt anyagi lehetősége arra, hogy huzamosabb ideig Kolozsváron tartózkodjon. Ezért próbálunk megoldást találni arra, hogy megfelelő körülmények között tudjuk őket elszállásolni és még több időt tölthessenek együtt” – mondta Oláh Emese alpolgármester.

A szolgáltatás ingyenes, és a polgármesteri hivatal biztosít minden olyan fogyóeszközt, amire szüksége van az ott lakóknak. 

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?