Szállást keres a pápalátogatás idejére? Új honlapon böngészheti a lehetőségeket

A Hargita megyei tanács székhelyén mutatták be kedden azt az új honlapot, amelynek segítségével könnyen felvehetik a kapcsolatot egymással a pápalátogatás és a pünkösdi búcsú idejére szállást kínálók és szállást keresők. Az új kommunikációs platform felületén várják mindazok jelentkezését, akik szálláslehetőséget ajánlanak Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának idejére, illetve a pünkösdi búcsúra.

Bár még vannak szabad szállások Hargita megyében a pápalátogatás időszakában, azonban Csíkszeredában és közvetlen környékén hetekkel ezelőtt beteltek a hivatalos fogadóhelyek. A kedden bemutatott új honlap rendeltetése, hogy megkönnyítse a kapcsolatfelvételt a szálláskeresők és a még szabad kapacitással rendelkező szállásadók között.

A www.szallasaink.ro honlapot Mihály László és Nagy Zsolt, a platform fejlesztői és kivitelezői mutatták be. A felület egyszerű módot kínál arra, hogy a szálláshelyek iránt érdeklődők megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldást, és közvetlenül felvehessék a kapcsolatot a szállásokat kínálókkal. A honlapon egy egyszerű regisztrációt követően lehetőség nyílik szálláshelyeket feltölteni, megadva a legalapvetőbb információkat, természetesen fénykép-feltöltési lehetőséggel. A honlapon alapvetően szálláslehetőségekkel kapcsolatos civil felajánlásokat várnak, de helyet kapnak a hivatásos szálláshelyek, panziók, vendégházak is.

Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója elmondta, hogy sok olyan felajánlás érkezett a különböző csatornákon, amelyek rendszerezése nehézséget okozott, ez tette szükségessé az új felület létrehozását. Az új platform elsősorban a szállásokra összpontosít, de a legfontosabb feladata a kommunikációs csatornák biztosítása a szálláskeresők és -kínálók között. A honlap összeköttetésben áll a visitharghita.com honlappal.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta: a honlap elkészítése is része annak a folyamatnak, amely során Hargita megye értékeit kívánják népszerűsíteni. Ennek érdekében az elmúlt hétvégén Brüsszelben mutatták be a megye látványosságait, idegenforgalmi nevezetességeit, a most következő hétvégén pedig Budapesten, a Millenárison megrendezett Székely Fesztivál keretében mutatkoznak be a székely megyék – részletezte a tanácselnök. Borboly Csaba kiemelte: valódi székelyföldi összefogás keretében készül a régió Ferenc pápa fogadására, mely összefogást Tánczos Barna szenátor szorgalmazta Hargita, Maros és Kovászna megyében.

A most bemutatott platform már bárki számára elérhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?