Rendkívüli tanácsülést tartottak a csíkszeredai városházán

Rendkívüli tanácsülést tartottak a csíkszeredai városházán kedd reggel. Az ülésen többek között a csíkszeredai Nárcisz sétány végén található terület közvagyonba emeléséről döntöttek, valamint a város tulajdonában lévő galéria bérbeadásáról.

A tanács egyhangúan szavazott arról, hogy Szőke Domokos alpolgármester fogja képviselni a várost a Hargita Víz Egyesület soros közgyűlésén. A májusi közgyűlésen az alapító okiratot is módosítani fogják, ezt a lépést Székelyudvarhely város egyesületbe való belépése teszi szükségessé.

A tanácsülésen döntöttek arról is, hogy május 24–2.6 között a Beregszász város megalapításának 956. évfordulójának alkalmából szervezett ünnepségen háromtagú küldöttség képviseli Csíkszeredát a kárpátaljai testvértelepülésen.

Füleki Zoltán napirenden kívüli előterjesztése nyomán sürgősséggel döntött a tanács arról, hogy a csíkszeredai Nárcisz sétány végén található területet a város közvagyonába emelik. Ezt a lépést a közelben folyó, Pacsirta sétányt érintő felújítási munkálatok elkezdése indokolta. Szintén sürgősségi döntést hozott a képviselőtestület a város tulajdonában álló Kossuth utcai galéria bérbeadásáról a Csíki Székely Múzeum részére.

Kapcsolódók

Kimaradt?