Rendkívüli tanácsülésen módosították a helyi költségvetést Csíkszeredában

Rendkívüli tanácsülésen módosította a csíkszeredai önkormányzat a 2019 évi helyi költségvetést. A módosítások azt követően váltak szükségessé, hogy a központi költségvetésben szintén változások történtek. Az ülésen döntöttek a helyi közszállítást végző vállalat szubvenciójának megemeléséről is.

Füleki Zoltán alpolgármester a napirendi pontok előtti felszólalásában elmondta, a központi költségvetés elfogadását követően, az abban eszközölt módosítások nyomán kisebb mértékben helyi szinten is módosítani kellett a költségvetést.

A csíkszeredai testület két jelentősebb összegű módosító indítvány esetében szavazott. Egyrészt, az eredetileg költségvetésbe foglalt 250 000 lejről 600 000 lejre emelik meg a helyi közszállítási vállalat, a Csíki Trans szubvencióját. Ezt a megemelkedett euró-árfolyam és a megnövekedett benzinárak, valamint a közszállításban foglalkoztatottak alacsony bérei indokolják.

A másik módosító indítvány értelmében a város nyugati ipari övezetének rendezési tervei elkészítésére eredetileg szánt 80 000 lejt 125 000 lejre emelték. A terület infrastruktúrájának javítása, közúthálózathoz való megfelelőbb csatlakoztatása elengedhetetlen az ipari tevékenységekkel kapcsolatos beruházások elősegítése érdekében. A 30 hektárnyi terület rendezési terveinek elkészítésére rövidesen megindulhat a közbeszerzési eljárás.

Szintén szavazott a testület Csíkszereda szociális szolgáltatási tervének jóváhagyásáról: megerősítették és számszerűsítették a már korábban elfogadott, különböző szociális programokra és juttatásokra szánt keretösszegeket tartalmazó rendelkezéseket.

(Címlapfotó forrása: Kovács Boglárka)

Kapcsolódók

Kimaradt?