Civil kezdeményezéseket támogat a háromszéki és sepsiszentgyörgyi önkormányzat

Rendezvényeik, programjaik finanszírozására pályázhatnak a háromszéki és sepsiszentgyörgyi civil szervezetek. 

A sepiszentgyörgyi önkormányzat is meghirdette az idei támogatási programját: 450 000 lejt különítettek el a kulturális programok támogatására, 400 000 lejt a sport, továbbá 100 000 lejt az ifjúsági programokra. A kulturális pályázatok leadási határideje május 3., a sport- és az ifjúsági pályázatokat május 20-ig lehet benyújtani. A pályázatokra vonatkozó részletes információkat itt találnak.

Kovászna Megye Tanácsa egy év kihagyás után saját költségvetésből összesen hétmillió lejt szán civil szervezetek és egyházak programjainak a támogatására. Tamás Sándor, a háromszéki közgyűlés elnöke szerint az egyházak 1,8 millió lejre pályázhatnak, azzal a pontosítással, hogy ebből 300 ezer lejt a leégett bükszádi katolikus plébánia felújítására célirányosan különítenek el. 

Kulturális és szabadidős tevékenységek támogatására 1 millió lejt szánnak, az ifjúsági szervezetek 1500 ezer lejt hívhatnak le. Egymillió lejes keretet szavaztak meg azoknak a civil szervezeteknek, amelyek szociális tevékenységet folytatnak – Tamás Sándor rámutatott, a civilek több mint 1 200 idős, beteg személynek viselik gondját Háromszéken. A sport támogatására 3,2 millió lejes alapot hoztak létre. A pályázatokat május 10-ig lehet leadni Kovászna Megye Tanácsának iktatójában, a pályázati kiírás itt elérhető.

(Címlapfotó forrása: a megyei tanács sajtóirodája)

Kapcsolódók

Kimaradt?