banner_uTEymvI8_970x250.jpg
banner_r1k9kdWS_300x250.jpg

Drogkereskedő és orvvadász bandát számoltak fel Háromszéken

Kovászna megye területén 15 házkutatás révén számolt fel egy kábítószer kereskedelemmel és orvvadászattal foglalkozó bűnbandát a szervezett bűnözés elleni rendőrség – tájékoztatott Nicoleta Tolvaj Marin.

A háromszéki rendőrség szóvivője szerint az ügyben érintett hat személyt azzal gyanúsítják, hogy veszélyes és nagyon veszélyes kategóriába sorolható kábítószerekkel kereskedtek és orvvadászattal foglalkoztak.

A csütörtöki rajtaütésszerű házkutatások során a rendőrök lefoglaltak 249 extasy tablettát és 5 gramm kannabiszt. Emellett két fegyvert, amelyek közül egyik halálos a másik nem halálos kategóriába sorolható, továbbá ezekhez tartozó, törvénytelenül birtokolt lőszert is lefoglaltak, sorolta a rendőrségi szóvivő.

Hozzátette, hogy a gyanúsítottak orvvadászattal is foglalkoztak, ezért a házkutatások során a nyomozók találtak náluk 17 kilogrammnyi vadhúst, 55 csomag vadhús készítményt, 10 őz trófeát, amelyről azt feltételezik, hogy orvvadászat révén került a birtokukba. A rendőrök továbbá lefoglaltak 45.000 lejt és 7.500 eurót is. 

A Kovászna megyei rendőrség közleménye szerint a rajtaütés nyomán hat személyt szállítottak kihallgatásra a rendőrség székhelyére, egy 30 éves férfit pedig előzetes letartóztatásba helyeztek. A gyanúsítottak ellen kábítószer-kereskedelem és orvvadászat vádjával zajlik eljárás.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?