Továbbra is keresik a kábítószeres csomagokat a tengerparton

Vasárnap is több kábítószert tartalmazó csomagot találtak a belügyminisztériumi alakulatok a tengerparti fövenyen Konstanca, Eforie, Olimp, Costineşti környékén, miután pénteken és szombaton összesen 131 kilogramm drogot szedtek össze a hatóságok a Konstanca megyei partrészen – tájékoztatott a Konstanca Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A megyei rendőrség képviselői vasárnap reggel közölték, hogy a tengerparton tovább zajlik a kábítószeres csomagok keresési akciója. „Az akció, amely a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT) vezetése alatt zajlik, egy drogkereskedési üggyel kapcsolatos, a keresésben rendőrök, csendőrök és határrendőrök is részt vesznek. Április 5-én és 6-án 131 kilogramm drogot találtunk Konstanca megye tengerparti részén” – tájékoztat közleményben a Konstanca Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A rendőrség ismét felszólítja a lakosságot, hogy amennyiben csomagokat találnak a tengerparton, értesítsék a hatóságokat a 112-es sürgősségi hívószámon. „Ezek a csomagok olyan kábítószert tartalmazhatnak, amelynek nagyon magas a koncentrációja, több mint 90 százalék, emiatt életveszélyes” – mutat rá a rendőrség a felhívásban. 

Mint írtuk, több mint 300 rendőr és csendőr vett részt szombaton az átfogó tengerparti akcióban. A gyanú szerint ez ugyanannak a szállítmánynak a része, amelyre március végén, egy felborult bárka körül bukkantak a Duna-delta egy elhagyott térségében, a Szent-György ág térségében. A hatóságokat akkor egy furgonról leesett egy kilogrammos kábítószercsomag vezette nyomra, ez alapján sikerült rekonstruálni a jármű útvonalát, amely a Romániában bejegyzett, felborult vízi járműhöz vezetett. Közel egy tonna, 90 százalékos tisztaságú kokaint foglaltak le, amelynek feketepiaci értékét 300 millió euróra becsülték.  

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton közölte: drogkereskedési ügyben két személyt helyeztek előzetes letartóztatásba, de a nyomozás még folyamatban van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?