Őrizetbe vették Andrei Pleșu fiát drogkereskedés miatt

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT) iaşi-i területi irodájának ügyészei elrendelték Mihai Pleşu, Andrei Pleşu író fiának az őrizetbe vételét a drogkereskedési ügyben, amellyel kapcsolatban pénteken tartottak házkutatásokat Iaşi megyében és Bukarestben – nyilatkozta Sandra Grădinaru ügyvéd szombaton az Agerpresnek.

Mihai Pleşut pénteken Bukarestből Iaşi-ba vitték kihallgatásra. A kihallgatás szombat hajnali 3 óra 30 perckor ért véget, és az ügyészek elrendelték őrizetbe vételét, mondta Grădinaru.

A különösen veszélyes kábítószerekkel kereskedő hálózatra, amelynek a gyanú szerint hét más személlyel együtt Mihai Pleşu is tagja, tavaly figyeltek fel a hatóságok. A drogkereskedői hálózatot felszámolták, miután a DIICOT ügyészei a rendőrséggel közösen házkutatásokat tartottak nyolc helyszínen Bukarestben és Iaşi megyében. Az ügyben nyolc gyanúsított van. 

A DIICOT sajtóközleménye szerint a Iaşi megyei gyanúsítottak marihuánát és a különösen veszélyes kábítószerek csoportjába tartozó ecstasy tablettákat adtak el a megye területén, többek között szórakozóhelyeken. A drogokat Bukarestben szerezte be az egyik Iaşi megyei gyanúsított. A bukaresti drogdíler pedig egy brit állampolgártól szerezte be a kábítószert, akinek élettársa román állampolgár. 

A pénteki házkutatások során a hatóságok többek között hasist, kokaint, marihuánát, ecstasy tablettákat, hallucinogén gombákat foglaltak le különböző mennyiségekben, illetve elektromos mérlegeket, a kannabisz termesztéséhez és aprításához használt eszközöket is.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?