Jövő héten egyezet Johannis a parlamenti pártokkal az igazságügy helyzetéről

Jövő csütörtökre és péntekre hívja a Cotroceni-palotába Klaus Johannis államfő a parlamenti pártok képviselőit, hogy az igazságügy helyzetéről konzultáljon velük. Liviu Dragnea kormánypárti elnök már megüzente, hogy ő nem vesz részt a tanácskozáson.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint csütörtökön délután három órától sorrendben a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Pártja (PMP), az RMDSZ, majd a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportjának küldöttségét fogadja az államfő. Pénteken délelőtt a kormánypártokkal, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) képviselőivel kíván egyeztetni Johannis.

A pártok öt-öttagú küldöttségeket delegálhatnak. A nagyobbik kormány párt elnöke, Liviu Dragnea közölte, hogy a PSD részt vesz a kezdeményezett konzultáción, de ő maga nem lesz tagja a tárgyalócsoportnak.

Dragnea azt mondta, hogy tárgyalnia kell még az ALDE-t vezető Călin Popescu-Tăriceanuval arról, hogy a két alakulat külön-külön vagy közös küldöttséggel vesz részt az egyeztetésen. „Én biztosan nem megyek, de küldeni fogunk majd valakiket a pártból” – fogalmazott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?