Új munkapontot avatott a katasztrófavédelem Marosvásárhelyen

Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár jelenlétében avatták fel vasárnap a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség új munkapontját, amelyet az Azomureş vegyi kombinát területén létesítettek.

Arafat szerint a munkapont Marosvásárhely nyugati részét, a Meggyesfalvi negyedet, illetve a közeli településeket, többek között Nyárádtőt (Ungheni), Maroskeresztúrt (Cristeşti) és térségét hivatott kiszolgálni. Az államtitkár rámutatott, ezáltal 10-15 perccel lerövidül az idő, mialatt a mentőcsapatok kiérnek a közelben történő balesetekhez, ez idáig ugyanis a megyeszékhely központjából vagy a város másik végéből indultak a járművek.Az új munkaponton egyelőre váltásonként háromtagú elsősegély-nyújtó csapat teljesít szolgálatot egy B2-es típusú rohammentővel, és rövidesen egy négytagú tűzoltóegység is helyet kap itt. 

A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője, Călin Handrea szerint megyeszinten ez a tizennegyedik munkapont, ahonnan mentőegységeket tudnak indítani, és mindegyik egységnek átlagban mintegy 1400 bevetése volt az elmúlt év folyamán. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?