A legfőbb ügyészi tisztségre jelentkező négy pályázó közül három hiányos dossziét nyújtott be

A legfőbb ügyészi tisztségre jelentkező, összesen négy pályázó közül három hiányos dossziét nyújtott be - közölte pénteken az igazságügyi minisztérium.

A csütörtöki határidőig négyen nyújtották be jelentkezésüket a legfőbb ügyészi tisztségre. Az azt jelenleg betöltő Augustin Lazăr mellett Marian Drilea, Daniel Horodniceanu és Gabriela Scutea jelentkezett, utóbbi három pályázónak azonban hiányos a dossziéja. A hiányzó dokumentumokat április 1-jéig, hétfőig kell pótolniuk - közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy ezt követően közzéteszik a törvényi feltételeknek eleget tevő pályázók jegyzékét.Daniel Horodniceanu 2018 májusáig a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyésze volt, majd egy második mandátumra is pályázott, Tudorel Toader igazságügyi miniszter azonban elutasította jelentkezését. 

Gabriela Scutea főügyészhelyettes volt abban az időszakban, amikor Laura Codruţa Kövesi volt Románia legfőbb ügyésze. 

Marian Drilea a DIICOT brassói ügyosztályának alkalmazásában áll, ő folytatta a nyomozást az adóhatóság volt elnöke, Sorin Blejnar ügyében. 

A bejelentett ütemterv szerint a jelöltek meghallgatására április 3-án és 4-én kerül sor, az eredményeket április 5-én hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?