Illuminált állapotban száguldozott egy izraeli országúton a volt román válogatott focista

Filmekben látott üldözéses jelenet végén sikerült csak „megállásra bírniuk” az izraeli rendőröknek hétfőről keddre virradóra Gabriel Tamaş volt román válogatott labdarúgót. 

A Hapoel Haifa 35 éves védője 205 kilométeres sebességgel száguldozott két nő társaságábal egy olyan útszakaszon, ahol a megengedett sebesség 90 km/óra volt. Az őt bemérő rendőrök a nyomába eredtek, de csak csak több kilométeres üldözés után tudták Tamașt rábírni arra, hogy félrehúzzon.

Iratai ellenőrzésekor derült ki, hogy a labdarúgónak érvénytelen volt a jogosítványa, és mivel az utastérből erős alkoholgőz csapta meg a rendőrök orrát, alkoholtesztnek vetették alá a sofőrt. A rendőrök „megfújatták”, az alkoholteszt 0,77 mg/l alkoholt mutatott ki a leheletében, ami kétszerese az Izraelben megengedettnek. 

Igal Goldstein egy izraeli újságíró az DigiSport megkeresésére elmondta, Tamașt őrizetbe vették és kedden délben, a klubja által biztosított ügyvéd társaságában megjelent a Petah Tikva-i bíróságon, ahol meghosszabbították további egy nappal előzetes letartóztatását. A helyi viszonyokat jól ismerő újságíró szerint Tamaș jó eséllyel megússza egy bírsággal, de az is lehetséges, hogy a bíró a közösség szolgálatában végzett munkára ítéli. 

 

Nem ez az első alkalom, hogy Gabriel Tamaş „felönt a garatra”. 2014 szeptemberben nyolc hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert 2013 májusában erőszakkal hatolt be egy tömbházba erősen ittas állapotban. A védő már a spanyol Vigóban bajba került alkoholizmusa miatt, 2008-ban vissza is tért a Dinamóba, egy múlva igazolta le a West Bromwich Albion. Azóta megfordult a kolozsvári CFR-nél is, ám csak egy hétig bírta, kirúgták az italozásai miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?