Őrizetbe vettek négy személyt az álorvos ügyében

Házkutatást tartottak hétfőn a Bukaresti Közegészégügyi Igazgatóságnál a fővárosi ügyészség nyomozói, és négy személyt bűnrészességgel vádoltak meg, mert a gyanú szerint a hiányos kérvények ellenére orvosi bélyegzőhöz juttattak két olasz állampolgárt.

Az egyik kedvezményezett a hírhedt olasz csaló, Matteo Politi volt, aki plasztikai sebésznek adta ki magát, és több romániai magánklininikán álnéven, hamis orvosi diplomával (sőt még érettségije sem volt) végzett esztétikai beavatkozásokat, mígnem egy asszisztens feljelentése alapján le nem bukott (utóbb kiderült, Olaszországban korábban börtönbüntetésre ítélték hasonló félrevezetés miatt).

A közegészségügyi igazgatóság három alkamazottját és egy jogtanácsosát okirathamisítással és bűnrészességgel vádolták meg, és a kihallgatás után bűnvádi eljárást indítottak ellenük.

Politi nemcsak a képzetlenségével és kontárkodásával sodorta veszélybe a páciensek egészségét, hanem két személyt anyagilag is megárosított, mert elhitette velük, hogy rendelőt bérelhetnek általa egy magánklinikán, és a foglalóként adott pénzt zsebre tette.

A közegészségügyi igazgatóság mellett az orvosi kamaránál is vizsgéálatok indultak, hogy az álorvos miként kaphatott működési engedélyt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?