Zombidrogos áll „megkövülten” a kolozsvári Malomárok fölötti hídon

A nemrég felavatott Kolozs  megyei tanfelügyelőséghez vezető hídon filmezték le múlt pénteken azt a fiatalembert, aki valósággal „megkövült” a méreggel átitatott cigaretták hatása alatt.

Az alábbi felvételt a dejeanul.ro című dési portál munkatársa készítette.

A jelenetet fényes nappal filmezték le, alig 20 méterre a tanfelügyelőségtől található az egyik legjobb hírnevű román középiskola, a Mihai Viteazul Főgimnázium. 

Mint korábban írtuk, a kábítószer Kolozs megyében bukkant fel elsőként az országban, legalábbis Tordán és Aranyosgyéresen kerültek kórházba elsőként olyan fiatalok, akiken a zombidrog fogyasztásakor jelentkező tüneteket észlelték az orvosok. Azóta jeleztek hasonló eseteket Erdély több nagyvárosából, Kolozsvárról, Nagyváradról, Nagybányáról, Zilahról, de jeleztek eseteket Brăiláról, Galacról és Konstancáról is. 

Mi történik valakivel, aki úgynevezett zombidrogot használ, hogyan érdemes kezelni a helyzetet? Mi áll a jelenség mögött, mit tehetnek a szülők? Ezekre a kérdésekre válaszolt a Maszolnak Kalóz János-György drogprevenciós szakember, iskolapszichológus, a kolozsvári Báthory Prevenciós Iroda vezetője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?