FRISSÍTVE – Megölt egy embert a medve Hargita megyében

Péntek délben életveszélyesen megsebesített egy 35 éves férfit a medve Hargita megyei Kőrispatak közelében. A nagyvad az áldozat mellkasát és a felső végtagjait marcangolta össze – közölte Facebook-oldalán Hargita Megye Tanácsának elnöke. FRISSÍTÉS1: Megszólalt a mentőszolgálat. FRISSÍTÉS2: Az áldozat belahalt a sérüléseibe. FRISSÍTÉS3: Részleteket tudtunk meg a medvetámadásról.

Borboly Csaba tájékoztatása szerint a székelyudvarhelyi kórházból kiszálltak a mentősök az eszméletét vesztett férfihez, és mivel a nyakán és a fején is vannak sérülések, helikoptert hívtak az elszállításához.

„A 35 éves férfi két gyermek édesapja, aki egyedül neveli gyermekeit. Bízom benne, hogy az orvosok meg tudják menteni az életét! Ezért valakinek Bukarestben felelnie kell! Értesüléseim szerint már volt kérve a veszélyes medve kilövése, de a minisztérium túl lazán kezelte a témát! Amint még megtudok részleteket, jelzem! Közben telefonálgatok (felhívom Raed Arafatot is a helikopter ügyében, hisz minden perc fontos!)” – írta a politikus.

 

FRISSÍTÉS1: Fazakas Attila, a székelykeresztúri Hubertus Vadászegyesület elnöke az Agerpresnek elmondta, a férfit az erdőben érte a medvetámadás, de nem ismeri pontosan az incidens körülményeit. Dr. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője arról tájékoztatott, hogy az áldozat egy 35 éves, az Etéd községhez tartozó kőrispataki férfi, akit a medve a mellkasán és a karjain harapott meg. A mentősök kómás állapotban vették át és a székelyudvarhelyi városi kórházba viszik. 

FRISSÍTÉS2: Borboly Csaba a Facebook-oldalán közölte, hogy az áldozat belehalt a sérüléseibe.

FRISSÍTÉS3: A Hargita Megyei Tanács sajtóosztályától részleteket tudtunk meg a medvetámadásról. Az egyik szemtanú elmondása szerint hárman indultak el pénteken napközben a határba. A három férfi termőföldet szeretett volna hazaszállítani. Az áldozat rövid időre elszakadt társaitól, akik néhány perc múlva súlyos sebekkel a mellkasán találtak rá.

Ők hívták a mentőszolgálatot, akik a helyszínre érkezve megkezdték a megtámadott férfi ellátását, majd az eset súlyosságára tekintettel mentőhelikopter segítségét kérték. Sajnos az áldozat szervezete közben feladta a küzdelmet, és a mentőautóban elhunyt. Az áldozat után két kislány maradt árván, akiket a férfi egyedül nevelt.

Az eset időpontjában a megyei tanács rendkívüli ülése zajlott, amelyet a haláleset miatt egy perces néma megemlékezéssel szakítottak meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?