Visszavonták a Sebastian Ghiţă nevére kiállított kiadatási kérelmet

Az igazságügyi minisztériumhoz közel álló források arról tájékoztatták csütörtökön az Agerprest, hogy a tárca visszavonta a Sebastian Ghiţă volt képviselő nevére kiállított kiadatási kérelmet.

Ezt azzal indokolták, hogy a politikus-üzletember letartóztatási parancsának bírósági visszavonásával együtt megszűnt a kiadatási kérelem jogalapja is. A ploieşti-i ítélőtábla március 7-én vonta vissza a Sebastian Ghiţă nevére kiadott letartóztatási parancsot.

A volt képviselő ellen befolyással való üzérkedés, pénzmosás és bűnszövetkezet létesítése miatt indított kivizsgálást a korrupcióellenes ügyészség (DNA) egy IT-szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyben.

Ghiţă letartóztatását a Prahova megyei törvényszék rendelte el 2017. március 15-én, majd a ploieşti-i ítélőtábla jogerőre emelte a végzést. Ezt a döntést támadta meg a volt parlamenti képviselő, immáron másodjára, és ezúttal óvásának helyt adott az ítélőtábla, elrendelve az előzetes letartóztatási parancs visszavonását.

Sebastian Ghiţă annak okán kérte az előzetes letartóztatás megszüntetését, hogy - állítja a volt képviselő - korrupciós ügyében hamis bizonyítékokkal támasztják alá a vádat. A politikus 2016 decemberében megszökött az országból, és 2017 áprilisában, Belgrádban fogták el a szerb hatóságok. Két hónapig letartóztatásban volt, aztán óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?