Nem luxustáska: bántalmazott nőknek gyűjtenek háromszéki asszonytársaik

Bántalmazójuk elől menekülő, hajléktalan vagy gyerekeiket egyedül nevelő nőkön kíván segíteni az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete által indított „Nem luxustáska” nevű akció.

Ájgel Ágnes, a nőszervezet elnöke közlése szerint a családon belüli erőszak elleni NEEEM kampány részeként, budapesti mintára szervezett program lényege, hogy március 25 és április 30-a között adománygyűjtést indítanak. Célja, hogy az adományozók rakjanak egy táskába alapvető tisztálkodási és szépségápolási csomagokat, így például sampont, fogkefét, fogkrémet, szappant, kézkrémet, ajakbalzsamot. Ezeket a táskákat az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete eljuttatja azon rászoruló és bántalmazott nőknek, akik a Kovászna megyei anyás központok valamelyikében találtak menedéket. 

Ájgel Ágnes rámutatott, segítségre szorulnak azok a nők, akik bántalmazójuk elől menekülni kényszerülnek otthonukból, sokszor az éjszaka közepén, pénz, ruházat vagy a személyes dolgaik összecsomagolása nélkül kell ezt megtenniük. Az az anyagi támogatás pedig, amit esetleg ezután innen-onnan kapnak, jó esetben az élelmiszer megvásárlására elegendő a gyerekeik és saját maguk részére. A „Nem luxustáska” nevű adománygyűjtés pedig ezekért a nőkért van.

Kovászna megyében három olyan központ működik, amely befogadja a bántalmazott vagy egyedülálló anyákat, leányanyákat. Az ott tartózkodó nőkhöz juttatják el a felajánlásokat, továbbá a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat programjaiban részt vevő hajléktalan, nagycsaládos, gyerekeiket egyedül nevelő nőket is segítik. Ajgel Ágnes arra bíztatja az adományokat felajánlókat, hogy a táskákban a használati cikkek mellé helyezzenek el egy-egy személyes üzenetet is, bátorítva őket, hogy merjenek kitörni a helyzetükből és új életet kezdeni.

A háromszéki nőszervezet március 25 és április 30-a között az RMDSZ sepsiszentgyörgyi, kovásznai és kézdivásárhelyi irodáiban fogadja az adományokat hétfőtől csütörtökig 8-16 óra, pénteken pedig 8-14 óra között.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?