Az ifjúság került előtérbe a marosvásárhelyi megemlékezésen

A korábbi évekhez képest látványosan kevesebben vettek részt idén az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére szervezett ünnepségen a marosvásárhelyi Postaréten. Ennek az lehet magyarázata, hogy ugyanezen helyszínen március 14-én már ünnepelt a város magyarsága, beszédet mondott ugyanis és koszorúzott Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere. A mai rendezvényen a fiatalok kerültek előtérbe.

A marosvásárhelyi RMDSZ a Maros Megyei Magyar Diáktanáccsal (MDT) partnerségben szervezte meg az ünnepséget. Mintegy félszáz diák vonult fel piros, fehér és zöld zászlókkal a Petőfi Sándor tértől a Postarétig. Szepessy László, a diáktanács elnöke történelmi jelentőségűnek nevezte a felvonulást, ugyanis Marosvásárhelyen még nem volt ilyen. „Nekünk nagyon-nagyon fontos, hogy megünnepelhessük a nemzeti ünnepünket, március 15-én” – mondta.

A konferanszié szerepét Kali István, a helyi RMDSZ ügyvezető elnöke vállalta el. A 171 évvel ezelőtti budapesti események felelevenítése mellett szavalatok, beszédek és táncprodukciók színesítették a programot.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?