Nagyváradon több helyszínen zajlanak a március 15-i megemlékezések

Nagyváradon több helyszínen is koszorúztak március 15-én, a rogériuszi református templomban délben ünnepi istentiszteletet, az evangélikus templomban pedig ökomenikus imát tartottak.

Az RMDSZ rendezvényei a biharpüspöki világháborús emlékmű mellett álló kopjafa megkoszorúzásával kezdődtek, majd délben ünnepi istentiszteletet tartottak a rogériuszi református templomban, majd utána beszédek és a harangtorony alatt kialakított honvéd emlékhely megkoszorúzása következett.

Rulikowszki Kázmér lengyel dsidás százados síremlékét is megkoszorúzták az emlékezők, majd Nicolae Bălcescu szobránál folytatódott a megemlékezés.

Folytatásként 17 órától a nagyváradi evangélikus templomba várják ökumenikus imára az emlékezőket majd 18 órától Szacsvay Imre mártír jegyző szobránál ünnepi beszédet mond dr. Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. A koszorúzás után huszárok vezette zászlós, fáklyás felvonulás indul a Fő utcán a Petőfi Sándor-szoborig, amelyet szintén megkoszorúznak majd.

A bihari megyeszékhelyen ez évben is külön emlékezik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójáról az RMDSZ és Erdélyi Magyar Néppárt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?